torsdag 17 september 2015

Hej alla föräldrar på Sågtorpsskolan!Här startar rektorsbloggen på Sågtorpsskolan i Saltsjö-Boo.

Här kommer vi att berätta om allt spännande som händer i verksamheten.

Nu är det full fart i skolan. Stämningen är positiv och varm. Vi känner stolthet när vi går runt i skolan och ser allt lärande som sjuder.

Eleverna arbetar flitigt med lästräning, multiplikationstabeller och engelska glosor.
Vi har hunnit med en idrottsdag på Björknäs IP i strålande sol och med goda prestationer.
Sågtorpsskolan är en PEAK skola som arbetar med temaveckor kring teknik och naturvetenskap. I tisdags var några av våra lärare på PEAK- fortbildning. PEAK handlar om hur lärare och elever kan lära sig att hushålla med energiförbrukning. Vi brukar ha temaveckor kring hållbar utveckling. Ni kan läsa mer på länken http://www.peak.nacka.se/

Förskoleklasserna fortsätter att arbeta ihop sina fina grupper så eleverna blir trygga, kan rutinerna och lär sig hitta på skolan. Förskoleklasserna har också haft besök av teatern Tant U- med föreställningen ”Känslostugan”. Det var mycket uppskattat av både stora och små. FB har forskat om bävern och fått många svar av Naturvårdsverket när de ringde och ställde sina frågor.

I Åk 1 skriver eleverna berättelser och de uppskattar att ha idrott på sitt schema iår.
”Lära känna” samtalen pågår för fullt i klasserna.

Eleverna i åk 2 har varit på besök på bondgården för att se hur vardagslivet kan se ut för både djur och människor. Eleverna hade många kloka frågor med sig som de fick svar på. Hur ofta mjölkas en ko? När vaknar Bonden på morgonen? Hur många mjölkpaket blir det när kossorna mjölkas.

I åk 3 är eleverna glada att ha fått sitt nya ämne slöjd. I en av klasserna skriver eleverna brev till de som levde på stenåldern.

Åk 4 har varit utprovare i nationella prov i matematik för kommande upplagor. De har också varit uppe på Hilmaberget, plockat blåbär och påbörjat sina lära känna samtal.

Åk 5 har bytt klassrum i  höst och det uppskattar eleverna. Klasserna har gått en tipspromenad ner till Velamsund. Nere i vackra Velamsund har eleverna arbetat i tvärgrupper i olika stationer med fokus på samarbetsövningar. Åk 5 var ansvariga för stationerna på idrottsdagen. Åk 5 kommer att gå runt i åk 4-6 och informera om World Childrens Prize. På skolan kommer det senare att vara en omröstning i oktober kring årets kandidater.Ni kan läsa mer på länken ttp://worldschildrensprize.org/#75&panel1-3

Åk 6 har startat läsåret med klassresor till Ängsholmen i olika omgångar. Eleverna har börjat med sina språkval och hemkunskap i Myrsjöskolan.

Många av våra lärare har hunnit gå på NTA utbildning under veckan så att våra elever ska kunna arbeta och forska inom olika intressanta områden som bland annat luft och vatten och från puppa till fjäril.

SågtorpsRektorerna
Gunilla och Maria


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar