fredag 2 oktober 2015

I doften av kanelbullar efter en händelserik veckaDen här veckan har det hänt många spännande saker på Sågtorpsskolan.

Medan jag nu försöker sammanfatta allt spännande som hänt under veckan sprider sig en härlig doft av kanelbullar i skolan. Det påminner mig om att jag själv borde baka bullar och inte bara arbeta eftersom det är kanel-bullens-dag på söndag.

Vi har haft besök av Marita som berättade för eleverna om vår vänskola i  slumområdet Kasubi i Uganda. Skolan i Uganda startade 2011 och drivs till förmån för fattiga och föräldralösa barn i området.
Sågtorpsskolan är en av de skolor i Saltsjö-Boo som sedan 2011 skänker pengar regelbundet  till verksamheten för vår vänskolan i Kasubi varje år. Läs gärna mer på deras hemsida Kasubi friends. På länken kan du läsa mer om verksamheten i deras senaste månadsbrev.

http://kasubifriends.com/wp-content/uploads/2015/09/Nyhetsbrev_nr17_2015_09.pdf

Eleverna  i åk 5 på Sågtorpsskolan har under veckan gått i runt i klasserna och presenterat de tre kandidaterna i World Children´s Prize (WCP). Ni kan läsa mer på deras hemsida. Veckan avslutades sedan  med att eleverna på Sågtorpsskolan fick rösta på kandidaterna i WCP.

I samband med röstningen under fredagen bytte skolans matsal skepnad och blev i stället en vallokal med vackra flaggor i taket från världens alla hörn och det bedrog till en  härlig stämning.  Flaggorna i matsals-taket gav inspiration till många spännande samtal under lunchen för alla elever på Sågtorpsskolan.

Den 14 oktober kommer eleverna i år 6 ha en presskonferens på Sågtorpsskolan kring barns rättigheter i världen. Tack till alla elever i år 6 för att ni arbetar så hårt med att få presskonferensen att fungera den 14 oktober. Vi har även bjudit in Nacka kommuns kommunikatör och en journalist till den dagen.


Under två veckors tid har Sågtorpsskolans elever samlat in pengar till barn på flykt
#eleverhjälper. Det har varit en insamling i frivillig anda och barnen har skänkt en krona var. Insamlingen gav 2.259 kronor och pengarna kommer att sättas in på UNICEFs konto. 
Tack alla Sågtorpare för ert engagemang för barn i andra delar av världen. Återigen tack till alla elever och familjer som skänkt en slant. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar